Administratiesoftware Voor E-commerce

Groothandels ervaren steeds sterker de snelheid van de digitale economie. Nu nog komt circa 25% van de omzet uit online verkopen (bron: Rabobank). Dit percentage kan over een kleine 10 jaar zijn opgelopen tot 80%. Wil je een rol blijven spelen in de keten, dan is een integratie tussen je webshop en handelssoftware cruciaal.

Aandachtspunten bij een webshop
Een webshop is goed in het aantrekkelijk en vindbaar aanbieden van je artikelen in een online vitrine. Wil je online verkopen echt laten stijgen, dan is je webshop gekoppeld met je voorraadbeheer en boekhouding. Voor een optimale serviceverlening koppel je ook met systemen van leveranciers en logistiek dienstverleners, zodat je altijd de laatste status van een bestelling weet.

De belangrijkste voordelen van een koppeling tussen je webshop en Exact

Inzicht in voorraad

Online webshop software gekoppeld aan voorraadsystemen geeft inzicht in zaken als voorraadniveaus, reserveringen en backorders. Dit wordt geïntegreerd met verkoop- en aankooporders, webshop en magazijnbeheersysteem.

Koppel meerdere webshops

De koppeling tussen je webshop software en je voorraadsysteem maakt het mogelijk om meerdere webshops aan Exact te koppelen. Dit geeft in één oogopslag inzicht in al je webshops.

Transparant proces

Online software is ‘open’. Dat heeft als voordeel dat software gemakkelijk gekoppeld kan worden met de systemen van leveranciers. Dat maakt het proces transparant. Je weet wat leveranciers hebben, zij zien wat jij nodig hebt. Bestellingen worden elke keer op tijd geleverd. Daardoor blijven klanten je trouw. Wist je dat groothandels die leveren op het tijdstip dat is afgesproken, het meest succesvol zijn?

De juiste informatie voor je klant

Online software helpt je klanten snel de juiste producten te vinden. Als je webshop is gekoppeld met je online voorraadbeheer software, die weer is verbonden met de systemen van je leveranciers, dan heeft de bezoeker van jouw e-commerce platform direct inzage in de voorraad en de levertijd. Juist dit inzicht geeft vertrouwen in je onderneming.

Bespaar tijd

Bestellingen via de webshop komen direct in het handelssysteem voor verwerking tot order. Je hoeft ze niet apart in te voeren. Dat scheelt veel tijd: tot wel 10 minuten per bestelling.

Directe verkoop aan de eindconsument

Maar er is nog veel meer mogelijk. Waarom zou je als groothandel nog uitsluitend leveren aan tussenschakels als je kooplustige consumenten en ondernemers met een paar klikken digitaal kunt bedienen?

 
Administratieknatoor voor e-commerce

Administratieknatoor voor e-commerce